Brain-drain.

Un obstacol în evoluția societății românești sau înălțarea ștachetei înspre vârful piramidei?

Admirat, criticat, neînțeles, invidiat sau pur și simplu... ignorat, un tânăr care alege să studieze "afară" este în același timp și un tânăr etichetat. Este un expat.

Am intervievat 7 tineri transilvăneni, studenți sau masteranzi la universități de prestigiu din vestul... luminat, pentru a ne tempera curiozitatea și a afla răspunsul la întrebarea "To live or not to live in Romania".

Am intervievat 7 tineri transilvăneni, studenți sau masteranzi la universități de prestigiu din vestul... diferit, pentru a schița profilul unui tânăr care-și dorește să primească mai mult și în același timp este pregătit să dăruiască tot...mult.

Rezultatul?... 7 interviuri, cu 7 întrebări personalizate și în același timp specifice, plus incitarea la discuții și evaluarea din alte unghiuri a unor tineri care se integrează cu succes în societațile din străinătate, care se remarcă prin fondul moștenit de „acasă” și care pot fi modele de urmat într-o societate meritocratică, în care mulți și-ar dori să trăiască și să...construiască.

În perioada 8 - 26 februarie 2016, Rotaract Club Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liga Studenților Români din Străinătate, vă invită să petreceți câteva minute (din 3 în 3 zile) accesând interviurile campaniei #7MinuteCu, în compania câte unui tânăr transilvănean cunoscător al tuturor punctelor... cardinale - Vestului, Estului, României și...

N.B. Pentru localizarea universităților la care studiază respondenții, vă sugerăm să accesați video-ul aferent fiecărui interviu.