Clubul ROTARACT Cluj-Napoca a fost fondat în Decembrie 1994 de către 22 membri fondatori, sub patronajul Rotary Club Cluj-Napoca. Recunoaşterea lui s-a realizat în 17 mai 1995, când a fost cartat de către Guvernatorul Districtului 1660 la acea dată, dl. Jacques Verrier. Clubul Rotaract Cluj-Napoca promovează principiile Rotariene, şi anume: trezirea respectului faţă de drepturile altora; recunoaşterea demnităţii şi importanţei oricărei ocupaţii, ca şi instrument în serviciul societăţii; încurajarea acceptării, aplicării şi promovării regulilor de bună-cuviinţă în exerciţiul oricărei activităţi profesionale; încurajarea unei cât mai bune întelegeri a nevoilor şi problemelor comunităţii şi a lumii întregi.

Rotaract este un program Rotary International, menit să implice tinerii în activități constructive, din care pot învăța la fiecare pas câte ceva, ajutând în același timp societatea din care fac parte.

În majoritatea orașelor lumii, vei găsi cel puțin un Club Rotary și sub tutela sa, un Club Rotaract implicat activ în dezvoltarea comunității .

Rotaract înseamnă „Rotary in action”.

Rotaract se adresează persoanelor între 18 și 31 de ani. Într-un an Rotaractian, Rotaract Cluj-Napoca organizează mai multe proiecte care au ca și scop strângerea de fonduri pentru a ajuta cauze caritabile din comunitatea sibiană și în același timp să ne devoltăm personal.

Proiectele organizate de Rotaract Cluj-Napoca sunt:

1. Cursa de rățuște

2. O cană de fericire

3. Rota Quiz

4. Rota League

și multe alte proiecte pe care le puteți afla dacă vă alăturați familiei noastre!

Pentru a organiza cât mai bine aceste proiect cu impact social foarte mare, se țin ședințe săptămânale la sediul nostru din Piața Mică.

Cea mai activă comunitate de tineri din România! Servește mai presus de sine!

Ne implicăm cu energie și entuziasm în viața comunității prin programe educaționale, acțiuni umanitare, ecologice și artistice. Gesturile simple ne conduc spre o societate mai puțin egoistă și mai mult UMANĂ.

Clubul Rotaract Cluj-Napoca susţine o mai bună cunoaştere între membrii săi pentru formarea unui grup cât mai unit, bazat pe prietenie, ajutor reciproc şi încredere, pentru a crea posibilitatea de a dobândi cunoştinţele şi metodele necesare pentru dezvoltarea propriei personalităţi şi pentru a fi folositori comunităţii în care trăim.